Sizi Arayalım
Müşteri Temsilcilerimiz Sizi Arasın
  • İsim & Soyisim*
    0
  • Telefon*
    1
  • Kısa Açıklama*
    2
  • 3
0 (322) 911 0 374

google-seo-algoritmalari

Google algoritmaları, her geçen gün farklı bir özellik ile karşımıza çıkmaya ve sektör içerisinde ki değerlendirme anlayışını tamamı ile değiştirmeye yardım ediyor. Bildiğimiz üzere dünya genelinde her geçen gün açılan web sitelerinin sayısında ki artış, listeleme ve ayrıştırma mantığını tamamen değiştirmiş ve bu anlamda önemli seçenekler sunmaya devam ediyor. Algoritmalar, arama motorlarının işleyişi ve doğru hareket edebilmesi açısından olmazsa olmaz seçeneklerden birisi olarak dikkat çekiyor. Bu neden dolayısı ile güncel sistemler içerisinde de en çok benimsenen unsurlardan birisi de bunlardır.

Google, web sitelerini değerlendirirken kendi içerisinde oluşturmuş olduğu birçok farklı algoritmayı baz alarak değerlendirir ve bu değerlendirme ışığında da sıralamaları belirler. Kısacası web sitelerinin sıralaması ile alakalı detaylar doğrudan birçok farklı algotirmanın ortaya çıkarmış olduğu mantık sayesinde oluyor. Peki algoritma isimlerine ne kadar aşinasınız? Ne biliyorsunuz?

Google Algoritma İsimleri

Google, birçok farklı anlamda algoritma çıkararak web sitelerinin listelenme mantığı ile alakalı olarak katı kurallar koymuştur. Günümüz SEO sektörü de aslında buna göre şekillenmiş ve insanların beklentileri de buna göre belirginleşmiştir. Türkiye genelinde de yaygın olarak kullanılan bu mükemmel algoritma mantığına yönelik uygulamalar, web sitelerinin başarısı için en önemli unsurlardan birisi olarak dikkat çekiyor. Google arama motorunun güncel olarak kullanmakta olduğu algoritma isimleri şu şekildedir;

  1. Google Hummingbird
  2. Google Panda
  3. Google Pigeon
  4. Google Orion
  5. Google Payday
  6. Google Penguin
  7. Google Pirate
  8. Google Emd

şeklinde bugün en bilinen algoritma isimleri sayılabilir. Web siteleriniz arama sıralamalarında konumlandırılırken bu algoritma bütünlerinin tamamına dikkat edilerek çalışmalar yapılır.

Bir önceki yazımız olan Google Gibi Getir Özelliği Faydalı Mı? başlıklı makalemizde google gibi getir özelliği, google gibi getir özelliği kullanılmalı mı ve google gibi getir özelliği ne işe yarar hakkında bilgiler verilmektedir.

Content Protection by DMCA.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Robot olmadığınızı doğrulayın * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.