Sizi Arayalım
Müşteri Temsilcilerimiz Sizi Arasın
  • İsim & Soyisim*
    0
  • Telefon*
    1
  • Kısa Açıklama*
    2
  • 3
0 (322) 911 0 374

wordpress-mi-blogger-mi

WordPress mi yoksa blogger mi daha iyi? Aslında bu soru birçok kişi tarafından sorulan önemli bir soru. WordPress ve Blogger, iki ayrı komplike sistem olarak nitelendirilebilir. Günümüz teknolojilerinde özellikle incelediğimizde en çok tercih edilen ve iki ayrı sınıfı temsil eden son derece güvenilir ve sağlam yapılar olarak dikkat çekiyor. Türkiye’de özellikle son birkaç sene içerisinde ulaşılan nokta gerçek anlamda herkesin ilgisini çekebilecek nitelikte ve bu aşamada kullanıcıların ve geliştiricilerin yorumlarını incelemek çok önemlidir.

WordPress ve Blogger sistemlerini aslında aynı sınıfta incelemek son derece sakıncalı ve yersizdir. İki sistemi de birçok farklı sebep ile kullanabilirsiniz. Yapısal anlamda, geliştirilebilirlik anlamında ve eklentiler ile formasyon anlamında dünyanın en önde gelen ve en hızlı gelişen sistemi WordPress sistemidir ve bu inkar edilemez. Ancak iki ayrı sistemi de incelemek ve bu konu ile alakalı olarak tartışmalara çok daha net cevaplar verebilmek için aşağıyı incelemenizi öneririm.

WordPress Faydaları

WordPress, çıktığı ilk günden bugüne kısa zaman içerisinde ciddi anlamda kullanıcı patlaması yaşamış ve Joomla gibi bir CMS modelini kısa zaman içerisinde rafa kaldırtan çok mükemmel bir hazır modeldir. Dünyanın birçok farklı yanından geliştiriciler, bu sistemi çok daha fazla geliştirmek ve farklı modüller ekleyerek biraz da olsa para kazanma amacı içerisine girerler. Nitekim sistemin her geçen gün dünya genelinde kullanıcı sayısının artması da bundaki en büyük etkenlerden birisidir.

WordPress sistemin kullanım alanlarının ne denli faydalı olacağını kesinlikle unutmamak gerekiyor. Türkiye’de günlük açılan web sitesi sayısının artmasında ki en büyük etkenlerden birisi de WordPress modelidir. WordPress faydaları ile alakalı olarak bilgi edinecek olursak;

  1. Kurumsal ve bireysel siteler kurmak için tema anlamında çok çeşitlidir.
  2. Ücretsiz bir sistemdir.
  3. Eklentiler ile geliştirilebilir.
  4. PHP kodlaması ile hazırlanmıştır ve kolay olarak ayrıştırılabilir.
  5. SEO açısından çok geliştirilebilir ve arama motorlarının sevdiği bir sistemdir.
  6. Boostrap (Responsive) hazırlanabilir.
  7. Çok kapsamlı ve özelleştirilebilir yönetim paneli vardır.
  8. Güvenlik eklentileri ile korunabilir.
  9. Paravan Blog ya da ayrı blog sistemleri olarak kullanılabilir yapıları mevcuttur.
  10. Subdomain destekler.
  11. Forum özelliği mevcuttur.

Blogger Faydaları

Günümüzün en çok kullanılan sistemi WordPress olsa da Blogger sisteminin en iyi yanlarından birisi de Google Inc. uygulaması olmasıdır. Google tarafından tamamı ile ücretsiz olarak sunulan ve BLOGSPOT olarak kullandığınızda Google sunucuları içerisinde güven ile barındırabileceğiniz bir sistem olarak dikkat çekiyor. Ancak bizce WordPress altyapısına nazaran çok daha geride kalmış bir sistem olduğunu düşünüyoruz. Aynı kefeye konamayacakları için WordPress bir adım daha önce yer alıyor. Blogger faydaları ile alakalı inceleme yapacak olursak;

  1. Bireysel siteler için tema anlamında sınırlı içeriğe sahiptir ve kurumsal altyapıyı pek desteklemez.
  2. Ücretsiz bir sistemdir.
  3. Eklentiler ile geliştirilemez.
  4. XML kod yapısı ile oluşturulmuştur.
  5. SEO açısından arama motorlarının sevdiği bir sistemdir ve düzenlenebilir.
  6. Responsive uyumlu temalar çok yer almaz.
  7. Özelleştirilemez, sınırlı bir yönetim paneli vardır.
  8. Paravan blog ya da kişisel blog olarak kullanılabilir.
  9. Forum özelliği yoktur.

Bir önceki yazımız olan Yandex Oluşumu ve Yandex Metrica başlıklı makalemizde google analytics, yandex metrica ve yandex metrica kullanımı hakkında bilgiler verilmektedir.

Content Protection by DMCA.com

“WordPress Mi? Blogger Mı?” üzerine bir düşünce

  1. WordPress veya Blogger ikisi de aynı işlemi yapıp sadece isim değişiklileri olduğunu ön görüyordum. Galiba ikisini de öğrenmek gerekiyor. Teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgi için bir ön görüm daha ortadan kalktı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Robot olmadığınızı doğrulayın * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.